INGREDIENTE PENTRU ALUAT:50GR.UNT,125GR ZAHAR,3 OUA,250ML LAPTE,500 GR FAINA,2 LINGURI ULEI,1 LIGURITA ESENTA DE ROM,25GR DROJDIE USCATA,UN VARF DE SARE.
PENTRU UMPLUTURA:1KG BRANZA DE VACI,50 GR.UNT,4 PACH.ZAHAR VANILINAT,5 OUA,200 GR.ZAHAR PUDRA,3 LINGURI SMANTANA,O LINGURITA ESENTA ROM,150 GR. STAFIDE,O LINGURA DE FAINA,O LINGURA GRIS,COAJA RASA DE LA O LAMAIE,UN VARF DE SARE.
MOD DE PREPARARE:1- SE INMOAIE DROJDIA USCATA IN PUTIN LAPTE INCALZIT IN CARE S-A ADAUGAT SI PUTIN ZAHAR.2- SE PUNE RESTUL DE LAPTE LA FIERT SI DUPA CE DA IN CLOCOT,SE ADAUGA 3-4 LINGURI DE FAINA,AMESTECAND PENTRU A NU FACE COCOLOASE.3- SE LASA APOI LA RACIT.
4- DUPA CE S-A RACIT,ADAUGAM DROJDIA INMUIATA.5- AMESTECAM TOTUL SI PUNEM COMPOZITA LA LOC CALD,O ACOPERIM CU UN PROSOP SI O LASAM SA CREASCA.
6- INTRE TIMP,FRECAM GALBENUSURILE SI ADAUGAM SAREA.7- ADAUGAM SI ZAHARUL.8- AMESTECAM PANA DEVINE CA O CREMA SPUMOASA.9- SEPARAT BATEM ALBUSURILE SPUMA.10-SE ASEAZA INTR-UN VAS RESTUL DE FAINA.11-SE ADAUGA COMPOZITIA DE DROJDIE SI FAINA CRESCUTA.12- SE AMESTECA BINE.13-ADAUGAM TREPTAT GALBENUSURILE.14- PUTIN LAPTE CALDUT.15- SI ALBUSURILE BATUTE SPUMA.16-SE AMESTECA TOTUL BINE SI FRAMANTAM 30 DE MINUTE.17-ADAUGAM TREPTAT ULEIUL.18- UNTUL.19- ESENTA DE ROM.DACA ALUATUL IESE PREA TARE,SE MAI POATE ADAUGA PUTIN LAPTE CALDUT.20- DUPA CE S-A TERMINAT FRAMANTATUL,SE ACOPERA VASUL CU UN PROSOP SI SE ASEAZA LA LOC CALD,PENTRU O ORA!
21-PENTRU UMPLUTURA SE FREACA BRANZA DE VACI CU UNTUL,SE ADAUGA GALBENUSURILE,PUTINA SARE,Z.VANILINAT,COAJA DE LAMAIE RASA,GRISUL,FAINA,SMANTANA,O PARTE DIN STAFIDE SI ALBUSURILE BATUTE SPUMA.
22- SE UNGE BINE O TAVA CU UNT.23- COMPOZITIA A CRESCUT.24- PUNEM PE FUNDUL TAVII O PARTE DIN ALUAT,PUNEM O CORONITA IMPLETITA PE PARTILE LATERALE ALE TAVII.25- COMPOZITIA DE BRANZA SE POARNA IN TAVA,SE FACE O CRUCE DIN COCA SI SE PUNE DEASUPRA,SE UNGE CU GALBENUS DE OU SI SE INTRODUCE LA CUPTOR ,LA FOC POTRIVIT,O ORA!!
Ce-am fi fost azi daca nu ar fi fost El ieri. Cunoastem viata pentru ca El a cunoscut moartea. Simtim bucuria pentru ca El a simtit tristetea. Suntem liberi pentru ca Hristos a inviat!
Paste fericit!
Asa este.
Eu nu stiu daca o fac anul acesta ca nu suntem in Bucuresti in preajma sarbatorilor.Ciar nu gatesc nimic de Paste.Este primul an in care nu fac pregatiri.
Eu in fiecare an,de sarbatori,ma apuc de pregatit cu doua zile inainte.
Gatesc ca disperata si cand vin musafirii,sunt rupta de oboseala,nici nu pot sa ma bucur:)
Ai uitat sa spui ca faci... "fara numar"...
Oricum , e bestiala !! Am facut-o si eu (ai vazut..) si din cantitatea aia imi ieseau doua !! (am folosit formele de tort cu fund detasabil)
La fix !! Azi voiam sa "sap" prin colectia "Practic in bucatarie" dupa o reteta de pasca... Stiu c-am facut-o acum vreun an sau doi si-a iesit tare buna...
Anul asta am sa incerc reteta ta. Sa traiesti si multam !!!
Multumesc,la fel iti doresc si tie.
Eu am preparat si anul trecut, tot dupa aceasta reteta,era prima oara cand incercam asa ceva.Mi-a iesit foarte bine si gustul este grozav!
Asa este!!!
Toti preparam aceasta pasca de sfintele sarbatori de Paste.
Eu am postat aceasta reteta pentru cei care nu au incercat pana acum sa o pregateasca.
Este usor de facut si tare gustoasa!!:)
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.